Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин освятив храм на честь Преображення у селі Телешівці

10 серпня,   митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, звершив освячення нового храму на честь Преображення Господнього у с. Телешівці Рокитнянського благочиння та звершив у ньому першу Божественну літургію.

За Богослужінням архіпастирю співслужили благочинні: Рокитнянського округу − протоієрей Олександр Тарасюк, Миронівського − протоієрей Андрій Оленин, Кагарлицького − протоієрей Василій Синюк, настоятель храму священик Василій Брана та клірики Рокитнянського благочиння.

Під час Літургії молилися голови чотирьох районних державних адміністрацій: Рокитнянської − Дідик Юрій Андрійович, Кагарлицької − Коляда Віктор Миколайович, Миронівської − Чорногод Ігор Іванович, в. о. голови Таращанської райдержадміністрації Шостак Юрій Вікторович інші високопосадовці, паломники.
Архіпастир виголосив вітання та подяку усім, хто потрудився і трудиться над спорудженням храму Божого та його благоустрою. Владика, зокрема, відзначив ктитора храму Зінченка Віктора Васильовича, який започаткував і завершив будівництво. За старанні труди для Церкви Христової йому було вручено орден Української Православної Церкви святого апостола Андрія Первозванного, якого його удостоїв Блаженніший Митрополит Онуфрій. Архіпастир також вручав церковні ордени, Грамоти Предстоятеля УПЦ та Керуючого Білоцерківською єпархією.

Прес-служба Білоцерківської єпархії