Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У селі Верхи Камінь-Каширського благочиння освятили поклінний хрест


З нагоди святкування 275-річчя відтоді, як у селі Верхи на Поліссі заснували православний храм, на в’їзді у цей населений пункт встановили та освятили поклінний хрест. Про цю подію повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння з посиланням на сторінку газети «Полісся».

7 липня, прихожани зібрались на околиці села, щоб бути присутніми при освяченні нового знаку. Цей чин звершив протоієрей Павло Камець, у співслужінні з духовенством навколишніх приходів села Піщане та Житнівка, отцями Миколаєм Павельчуком та Петром Антончуком. Після молебню священики подякували присутнім та побажали, щоб хрест Господній став для них і їхніх домівок оберегом, що захищатиме від біди і спонукатиме до милосердя.

Цей придорожній хрест встановили з ініціативи самого отця Павла, який також зібрав кошти для її виготовлення. Зі слів священнослужителя, він давно мріяв, щоб вхід у село прикрашав поклінний хрест, однак не одразу з’явилась така можливість. Власник ділянки Василь Купчик дав згоду, щоб роботи відбулись саме на його території. Підтримку надали й мешканці інших сіл.

Окрім цього, до пам’ятної дати випустили різноманітні сувеніри. Також настоятель відзначатиме цього року 20-ліття від священицької хіротонії та прибуття у це село.