Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Філарет взяв участь в засіданні Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

10 липня, в Залі вченої ради Національного Універсітета ім. Тараса Шевченка відбулося засідання Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».
Від Української Православної Церкви в засіданні взяв участь єпископ Львівський і Галицький Філарет.
До складу Поважної ради входять Предстоятелі Церков, науковці, громадські діячи. Поважна рада приймає рішення щодо нагородження лікарів та медиків в п’яти номінаціях.

9 серпня, в день пам’яті святого великомученика Пантелеїмона, в Соборі Святої Софії відбудеться молитва за лікарів та хворих. Цього ж дня в Національній Філармонії відбудеться нагородження номінантів Відзнакою.

Нагадаємо, Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя. Вона заснована за ініціативою Міністра охорони здоров’я (2007-2010 рр.) пана Василя Князевича та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), з благословення та молитовної підтримки Свято-Пантелеймонівського монастиря Святої Гори Афон. З часом Відзнака була підтримана іншими християнськими конфесіями України.