Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Напередодні свята апостолів Петра і Павла Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

 

11 липня, напередодні дня пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи і єпископи Української Православної Церкви, а також братія обителі у священному сані.

Святі апостоли Петро і Павел особливо шануються Святою Церквою. Кожен з них поніс великі подвиги на ниві проповіді Євангелія. Життя апостола Петра дає нам приклад дивовижного милосердя Божого: навіть після трикратного зречення Господь поновлює його в апостольському достоїнстві. Апостол Павел спочатку був гонителем християн, але після явлення йому Господа стає дивовижним проповідником Царства Небесного. Обидва апостоли відрізнялись особливою відданістю Богу, потерпіли багато гонінь від противників християнства та були вбиті у Римі у 67 році.

За богослужінням молились студенти Київських духовних шкіл, чисельні паломники та парафіяни Києво-Печерської обителі.