Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. В єпархії влаштували людям з інвалідністю паломництво до святинь Почаєва

За благословенням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима для людей з інвалідністю — близько 40 чоловік — була влаштована поїздка до святинь Почаєва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії.

Ініціатором паломництва стала громадська організація «Глорія», яка об’єднує інвалідів, що проживають на території Романівського району області, і зокрема її керівник Олександр Гаврилюк. Вчитель за професією, він вже багато років прикутий до візка, але працює, займається громадською роботою, постійно намагається долучати до активного життя людей, котрі через обмежені функціональні можливості замикаються у своєму домашньому світі.

Супроводжував групу священик Свято-Успенської церкви смт. Романів ієрей Петро Степанюк. Отець Петро подбав про те, щоб люди, котрі мають проблеми зі здоров’ям, побували на богослужінні у Почаївській Лаврі та відвідали інші святі місця. Особливу радість принесла купіль в джерелі святої Анни. Людей, котрі не змогли цього зробити самостійно, до води несли на руках.

Поїздка в Почаїв укріпила духовні й тілесні сили, додала віри та життєвої снаги хворим. Сила характеру яких може служити прикладом для людей фізично здорових.