Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФІНИ. Відкрилась фотовиставка українського дослідника про тисячолітні духовні зв’язки з Афоном

 

За сприяння Паломницького центру Української Православної Церкви грецька громадськість має змогу ознайомитися зі світлинами, присвяченими життю афонських обителей, побуту  ченців, які подвизаються на Святій Горі, та дізнатися, що об’єднує Афон та Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Автором фотовиставки «Подорож до Афону» є директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило.

Також організаторами заходу виступили Посольство України в Грецькій Республіці та Товариство української діаспори «Українсько-Грецька думка». Відкрила захід тимчасовий повірений у справах України в Грецькій Республіці Наталя Косенко. Перед присутніми виступив автор фотографій, директор МІАСУ Сергій Шумило.

На фотовиставці, присвяченій 1000-літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні, представлені понад 50 його фоторобіт. На знімках можна побачити кадри з життя і побуту афонських ченців, внутрішнє убранство святогірських храмів, архітектуру і види афонських монастирів, скитів і келій, природу Святої Гори.

В рамках заходу відбулася презентація афонських видавничих проектів Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні (МІАСУ), виданих спільно з Українською Православною Церквою. Комплекти книг, присвячених 1000-літтю перебування давньоруського чернецтва на Афоні, були передані в дар бібліотекам Афінського університету та інших установ.

На завершення заходу директор МІАСУ всім присутнім подарував іконки прп. Іоанна Вишенського Святогорця і Собору всіх Святогірських Преподобних.

Окрім представників Посольства України та української діаспори Афін, у заході взяли участь представники Міністерства закордонних справ Греції, а також представники дипломатичного корпусу від посольств Литви, Словаччини та Грузії в Греції, представники грецьких підприємницьких, культурних і науково-освітніх кіл, засобів масової інформації.