Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФОН. Монахи Святої гори передали ікону Пресвятої Богородиці для духовної підтримки вірян у Коломиї

Список чудотворного образу Богородиці «Скоропослушниця» був написаний для православних віруючих Прикарпаття з благословення ігумена Свято-Пантелеймонівського монастиря архімандрита Євлогія

12 липня 2017 року, в день святих первоверховних апостолів Петра і Павла, у Коломиї біля Благовіщенського храму духовенство Івано-Франківської єпархії разом з вірянами урочисто зустрічали ікону Божої Матері «Скоропослушниця», яка прибула зі Святої гори Афон. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням наІнформаційно-видавничій відділ Івано-Франківської єпархії.

Священики звершили водосвятний молебень з акафістом перед іконою Пресвятої Богородиці.

Днем раніше святиня прибула зі Свято-Пантелеімонівського монастиря Афону до храму на честь ікони Божої Матері Всецариця, що у с. Ценява Коломийського району. Тут список чудотворного образу «Скоропослушниці» зберігатиметься, а також щоденно з 11.00 до 17.00 прибуватиме до Благовіщенського храму Коломиї для молитовного поклоніння віруючим.

Архімандрит Євлогій

Ікона Божої Матері «Скоропослушниця» була написана з благословення ігумена Свято-Пантелеймонівського монастиря Афону архімандрита Євлогія для духовної підримки православних вірян у Коломиї. Нагадаємо, на початку червня греко-католики чинили спроби захопити місцевий Благовіщенський храм.

21 червня 2017 року святиня була передана групі паломників з Української Православної Церкви на чолі з протоієреєм Георгієм Малишем.

Зі зворотнього боку списку чудотворного образу знаходиться напис: «У славу Святої Живоначальної Трійці передається братією Свято-Пантелеймонівського монастиря на Святій горі Афон у дар ікона Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії, що іменується “Cкоропослушниця” для молитовного поклоніння, утвердження Православ’я і єднання Святої Канонічної Православної Церкви на Коломийщині та Галицькій землі. Благословення і Покров Цариці Небесної, ігумені святої Афонської гори, і всіх преподобних отців Афонських нехай перебуває з православним народом Галичини і Прикапаття».