Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав православний дитячий табір «Анфілада» у Лядові

24 липня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав дитячий православний табір «Анфілада», який розташувався на мальовничому березі р. Дністер поблизу Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря. Цього дня, який був передостаннім у двотижневій табірній зміні, у «Анфіладі» проводився великий святковий концерт, участь у якому взяли як самі діти, так і гості з Вінниці і Києва. 

 Перед початком концерту владика Симеон привітався і поспілкувався з юними учасниками табору, яких у «Анфіладі» цього року понад 70, а також з їх педагогами та керівником і організатором табору кліриком Вінницької єпархії архімандритом Аркадієм (Сенчуківським). Діти розповіли архієрею про чисельні заходи, які проводилися цього року у таборі, серед яких конкурси і змагання, розваги і екскурсії, молитви і участь у богослужіннях в Лядівському монастирі. Діти також поділилися своїми враженнями від перебування у таборі. 

 Митрополит Симеон зустрівся також з юними паломниками з Мурованих Курилівців. 40 дітей і юнаків на чолі із благочинним Мурованокуриловецького району протоієреєм Василієм Баланом, подолавши на велосипедах 30-кілометровий шлях, прибули у Лядову, щоби відвідати місцеву обитель, а також погостювати у «Анфілади». 

 Концерт на імпровізованій сцені просто неба розпочався о 6 годині вечора. Глядачі, серед яких були діти і їхні батьки, а також священики і гості, розмістилися перед сценою на карематах і маленьких стільчиках. Поруч із митрополитом Симеоном був міський голова Жмеринки Анатолій Кушнір, котрий прибув у Лядову привітати своїх юних земляків, адже переважна більшість учасників «Анфілади» саме зі Жмеринки і Жмеринського району. 

 Розпочали концерт члени співочої родини Давидовських з Вінниці. Спочатку виступив ієрей Назарій Давидовський, котрий цього дня також розповідав дітям про історію святинь Вінниччини. На концерті о. Назарій виступив як співак і виконав кілька відомих українських пісень. Естафету від священика прийняла його сестра Злата, яка порадувала присутніх своїм чудовим голосом. Потім до концерту долучився голова родини Давидовських протоієрей Агафангел і його дружина Валентина. Вони співами пісні про тата і про матір, про сім’ю і про любов. До речі саме любові, як головній християнській чесноті, був присвячений цей день у таборі «Анфілада». 

 Про любов говорив і наступний учасник концерту – гість із Києва, переможець телевізійного проекту «Голос країни» протоієрей Олександр Клименко, який прибув до «Анфілади» на запрошення митрополита Симеона і організаторів табору. Отець Олександр співав пісні про  любов до матері, до своєї Батьківщини, до Бога. Діти й дорослі були у захваті від чудового виконання і від того що на простій сцені дитячого табору перед ними виступає виконавець, якого обрала кращим співаком уся країна. Глядачі дивувалися глибині і щирості почуттів, які о. Олександр вкладав у свої пісні і у слова, які передували кожному музичному твору. 

 Після свого виступу о. Олександр Клименко приєднався до глядачів і разом з владикою Симеоном переглянув виступи інших учасників концерту — духового квартету з Браїлова, а також самих дітей з «Анфілади». Вони старалися і демонстрували перед гостями усі свої творчі таланти. Співали і разом – усім табором, і у дуетах, і квартетом, і сольно. Крім музичних талантів показали гостям свою злагодженість у спортивних танцях. 

 На завершення концерту митрополит Симеон звернувся до його учасників і усіх гостей. Владика вкотре наголосив, що головною християнською чеснотою є любов. Владика подякував педагогам табору «Анфілада» і насамперед його головному організатору архімандриту Аркадію за те, що у таборі діти і молодь навчаються саме цій християнській чесноті, щоби потім впродовж усього  життя нести у серцях і проявляти у ділах любов до Бога і до свого ближнього. 

 Архіпастир подякував за чудовий концерт насамперед його юним учасниками, а також гостям із Вінниці і, звичайно, «голосу країни» отцю Олександру Клименко, чий виступ став окрасою і «родзинкою» цього святкового дня. Насамкінець владика Симеон привітав усіх дівчат, які носять ім’я Ольги з днем тезоіменитства і подарував кожній з них іконки у благословення.

 Перед від’їздом із табору «Анфілада» митрополит Симеон благословив трапезу для дітей, адже їм було слід підкріпити сили після переповненого цікавими подіями дня і готуватися до дня наступного, коли відбудеться офіційне закриття табору, а перед цим ще багато заходів, у тому числі ігри і спортивні змагання з молоддю з Мурованих Курилівців, яка розташувалася на ніч поруч із «Анфіладою», біля підніжжя скелі, на якій стоїть древня Лядівська обитель.

Прес-служба Вінницької єпархії