Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. До Міжнародного дня захисту дітей Церква проведе святкові заходи

У Києві пройде дитячий благодійний фестиваль, а у Рівенській єпархії учні недільних шкіл пройдуть хресною ходою центральною вулицею Рівного.

6 червня 2017 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, пройде Другий благодійний фестиваль «Божі діти». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід проходитиме під патронатом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та має на меті надати масштабну допомогу дітям усіх єпархій Української Православної Церкви, які потребують духовної та матеріальної підтримки.

Детальніше про захід можна дізнатися на сайті Києво-Печерської Лаври.

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Рівному відбудеться хресна хода дітей-вихованців недільних шкіл Рівненської єпархії. Розпочнеться молитовний хід о 14:00 від Свято-Воскресенського кафедрального собору і пройде Соборною вулицею до Свято-Георгіївського подвір’я жіночого Городоцького монастиря.

У Кіровоградській та Вінницькій єпархіях уже розпочалися святкові заходи.

29 травня 2017 року клірик Кіровоградської єпархії голова відділу Благодійності та соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик взяв участь у відкритій лінійці Спеціалізованої школи №1, присвяченій Міжнародному дню захисту дітей.

Священик розповів дітям про Біблійний погляд взаємовідносин між батьками і дітьми, їхні права та обов’язки один перед одним та усім людством.

Вінницька єпархія разом з Благодійним фондом Спілки десантників Вінничини долучилася до заходів з нагоди Дня захисту дітей, які представники Збройних Сил України проведуть у зоні АТО на території Донецької та Луганської областей.

26 травня 2017 року капелан-волонтер Вінницької єпархії  протоієрей Анатолій Кузнєцов та представник Спілки десантників Вінницької області Сергій Буравель передали у Міністерство оборони України дитячі альбоми і фломастери, книжки, солодощі та дитячі сувеніри, придбані за рахунок парафіян храмів єпархії.

Надані вінничанами подарунки будуть передані офіцерами цивільно-військового співробітництва у дитячі будинки Донеччини та Луганщини.