Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій звершив святкове богослужіння у храмі 1725 року будівництва


5 червня Свята Православна церква святкує День Святого Духа. З цієї нагоди та з нагоди храмового свята на честь Святої Троїці, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський, звершив святкове богослужіння у Свято-Троїцькому храмі міста Сарни, мікрорайону Доротичі. Храм – старовинний, намолений, являється пам’яткою архітектури 1725 року.
У врат храму владику зустрічали діточки з квітами та віршованими вітаннями. Територія храму була прикрашена красивими квітами та духмяним зіллям. Владиці співслужили секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), настоятель храму протоієрей Микола Ковальчук та багаточисельне духовенство поліської єпархії. За богослужінням молилися парафіяни та прочани багатьох храмів міста Сарни.
Після Божественної Літургії Митрополит Анатолій виголосив проповідь про значення Святої Трійці в житті вірних Христовому вченню та вірності благодаті дара Духа Святого. Богослужіння закінчилося хресною ходою та співом многоліття.
За богослужінням молилася Сарненський міський голова С.Б.Усик, котра привітала вірних УПЦ з храмовим святом.