Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 25-річчя відродження відзачила Білівська обитель

24 червня, у день шанування ікони Божої Матері “Достойно есть” Свято-Різдво-Богородична Білівська жіноча обитель відсвяткувала 25-річчя свого відродження.
З цієї нагоди до обителі прибув митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій, який у головному храмі обителі звершив святкову Божественну Літургію.

Митрополитові співслужили намісник Свято-Троїцької Межирицької обителі архімандрит Феодор (Мельничук), благочинний церков м. Рівного та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк, духовенство обителі та прибулі священики.
За Літургією молилися ігумені та сестри сусідніх монастирів.
На завершення святкування було звершено молебень з обходженням навколо храму. Владика привітав настоятельку ігуменю Алевтину (Сірук) та сестер обителі з монастирським ювілеєм.
На могилі засновника обителі архімандрита Мелітона було звершено заупокійну літію.

У 30-тих роках XX століття Білівській обителі з Афона була подарована ікона Богоматері “Достойно есть”. Коли обитель розрушили, ікона була перенесена на горне місце приходського храму, де вона перебувала до сьогодні. У день 25-річчя святиню було вирішено перенести до монастирського храму, посвяченого цьому образу, замінивши його копією освяченою в цей день.