Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Радикали вчинили провокацію проти будівництва церквою дитячого реабілітаційного центру

Рівненська єпархія УПЦ планувала побудувати у смт. Квасилові духовно-просвітницький центр надання соціальної та духовної реабілітації дітям та молоді з особливими потребами. Селищна рада Квасилова Рівненської області спочатку вирішила задовольнити прохання Рівненської єпархії УПЦ та виділити земельну ділянку, а пізніше голова ради призупинив дію цього рішення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

 24 травня 2017 року депутати майже одноголосно ухвалили рішення про виділення землі Рівненській єпархії УПЦ для будівництва Духовно-просвітницького центру.

Через декілька днів у кабінеті селищного голови зібралися невдоволені прийнятим у травні рішенням та змусили видати розпорядження, яке зупинило виконання постанови Квасилівської селищної ради.

Запланована на 9 червня позачергова сесія селищної ради, яка мала повторно розглянути питання, була фактично зірвана. На сесію прийшли пікетувальники, серед яких були немісцеві та люди у камуфляжі. Вони вимагали повністю скасувати рішення про виділення землі для будівництва Духовно-просвітницького центру. Для того, щоб розпочати засідання не вистачило кворуму – з 26 депутатів зареєструвалося лише 9. За свідченнями очевидців, депутати знаходилися у приміщенні, але в зал засідань зайти й зареєструватися не наважилися. Цього дня голова селищної ради оголосив пленарне засідання таким, що не відбулося й переніс його на 10 липня.

Але вже через три дні, 12 червня, відбулася позачeргова сeсія Квасилівської сeлищної ради, на якій багато депутатів, що раніше підтримали ініціативу Рівненської єпархії УПЦ, утримались від голосування за виділення цієї земельної ділянки для будівництва духовного центру тим самим залишивши чинним розпорядження селищного голови, прийняте під тиском – про зупинення виконання рішення щодо виділення земельної ділянки.