Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Піднесено заупокійну молитву на Козацьких Могилах

У дев’яту п‘ятницю після Пасхи згадуються події битви під Берестечком. Кожного року у Неділю Всіх святих у землі руській просіявших на території Національного історико-мемориального заповідника «Поле Берестецької Битви» відбуваються святкові заходи.

У Рівненській єпархії Української Православної Церкви існує давня традиція у Неділю Всіх святих у землі руській просіявших, вечором, звершувати панахиду за козаків та всіх православних християн, які прийняли свою кончину під Берестечком.

18 червня 2017 року не стало винятком. Заупокійну молитву на Козацьких Могилах, з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького, очолив намісник Свято-Троїцької Межирицької обителі архімандрит Феодор (Мельничук).

Разом з намісником молилися прес-секретар єпархії ігумен Герман (Кулакевич), братія Межирицької обителі, сестри монастирів єпархії та юні прихожани Свято-Миколаївського храму с. Гільча Здолбунівського району.

По завершенні молитви архімандрит Феодор привітав усіх зі святом, побажав Царства небесного усім за кого звершували молитву, а живим доброго здоров’я та стійкості у віри, яка була у православних козаків, що положили душі свої за рідну Землю та Святу Церкву.