Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. В Корецькому монастирі відбулись богослужіння на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних»

8 червня Свята Православна Церква вшановує образ Ікони Божої Матері «Споручниця грішних». Це свято являється особливим для Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря – адже в ньому зберігається цей чудотворний образ.
Святкову Божественну Літургію очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Йому співслужили: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, митрополит Єкатеринбургський і Верхотурський Кирил, намісник Свято-Троїцької Сергієвої Лаври архієпископ Сергієво-Посадський Феогност, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій. Також, молилися священики з багатьох єпархій, настоятельки жіночих монастирів, багаточислені паломники з різних регіонів України та зарубіжжя.
Після Божественної Літургії було звершено святковий молебень та хресну ходу навколо Свято-Троїцького собору монастиря. Богослужіння закінчилося співом многоліття.