Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Вулицями Радивилова пройшла Хресна хода “В ім’я любові та примирення”

Об’єднані спільною молитвою, у вівторок, третього дня Зелених свят віряни нашого міста, на чолі зі священиками, вже традиційно пройшли хресною ходою, відвідуючи оселі немічних та хворих. 

Покаянний Хресний хід, присвячений примноженню любові в серцях та душах місцевих жителів, стартував від храму святого благовірного Олександра Невського. Людська вервечка, у якій співмірно вистачало як дорослих, так і зовсім юних прихожан храмів міста, подолала чималий маршрут.

Більше півтисячі вірних взяли участь у релігійній процесії, разом із вірянами звершували молитви, в тому числі, й за мир на нашій землі та за благополуччя Радивилова настоятель головного храму міста, благочинний району протоієрей Вячеслав Демчук, священики храму протоієрей Ярослав Возняк, священик Георгій, настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Юрій Бондар, священик храму Амфілохія Почаївського протоієрей Олександр Баран та диякон Віталій Перетятко.
З молитовними зупинками пройшли через Балки, до фігури Архістратига Михаїла, звідтіля, вулицями міста, до храму Амфілохія Почаївського, тоді – до Свято-Введенського храму. Далі учасники хресної ходи попростували до лев’ятинського джерела, де відбувся молебень з освяченням води: тут же знайшлися й бажаючі зануритися у благодатну купель. Підбадьорені молитвою й церковними піснеспівами, майже не відчуваючи в ногах втоми, люди поверталися назад у храм через вулицю Тиху. Їм назустріч виходили містяни, сім’ї з дітьми на руках, також виявляючи бажання попрохати Божого заступництва, приклонитися до ікон з часточками мощей святих угодників. Попереду на ношах учасники процесії, підмінюючи одне одного, несли велику ікону святителя Луки Кримського. Очевидці, які розповіли нам про організацію та проведення цієї богоугодної справи, кажуть, відчували ні з чим незрівнянну благодать, коли цю ікону було пронесено над вірними, що трепетно стояли навколішках.
Зі світлою радістю на обличчях учасники Хресної ходи навідувалися цього дня до лежачих хворих, людей немічних, які уже не в силі самостійно навідатися до храму на богослужіння. Священики читали записки за здоров’я учасників Хресної ходи та їх близьких. Із урочистим настроєм зустрів на своєму подвір’ї духовенство та вірну паству багаторічний настоятель храму святого Олександра Невського протоієрей Андрій Воєвода, який свого часу вів за собою чималий прихід церкви дорогою любові й поваги до ближнього. А це – найперша Господня заповідь. Як вірний і вічний дороговказ до взаємопорозуміння та примирення між людьми.

Наталка Янчин