Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОМОРІЄ. (БОЛГАРІЯ). Житомирський православний ансамбль «Преображення» прийняв участь в XIV Міжнародному фестивалі “Достойно єсть”

З 7 по 11 червня, по благословінню архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, клірики Житомирської єпархії прийняли участь у XIV Міжнародному Фестивалі “Достойно єсть”, який проходив в м. Поморіє [Болгарія].
У перший день фестивалю вулицями міста відбулася хресна хода за участю Митрополита Сливенского Іоанікія. Варто відзначити, що житомирському духовенству була надана можливість пронести чудотворний образ Божої Матері “Достойно єсть” і встановити його на почесне місце для поклоніння людей.
У головному храмі міста, згідно регламенту, православний ансамбль “Преображення”, своїм виступом відкрив фестиваль. Більш ніж 30 колективів із 7 країн світу виступали у 3-х категоріях на протязі декількох днів.
Так як даний фестиваль був приурочений до 140 річниці від дня народження церковного композитора П. Чеснокова, то у суботу відбувся спільний концерт всіх хорів, які співали його твори. А в неділю, по завершенні Божественної літургії відбувся завершальний концерт, на якому були вручені дипломи переможців.
Колектив житомирського ансамблю вдячний правлячому архієрею, владиці Никодиму, за сприяння і молитовну підтримку, а також всім небайдужим людям, які допомогли вперше представити Житомир, прийнявши участь у цьому фестивалі.

Прес-служба Житомирської єпархії