Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Священнослужителі єпархії взяли участь в обласній конференції «Стан і перспективи духовно-морального виховання»

7 червня в комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут після дипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» пройшла обласна конференція «Стан і перспективи духовно-морального виховання».
Відкрив роботу конференції завідувач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти комунального закладу «Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Жосан Олександр Едуардович. У своїй доповіді Жосан О. Е. описав стан викладання курсів духовно-морального спрямування в Кіровоградській області.
У конференції взяли участь 4 священнослужителів Кіровоградської єпархії УПЦ та 1 ̶ Олександрійської єпархії УПЦ, що становило 1/3 частину з усіх доповідачів.
Керівник єпархіального відділу релігійної освіти і катехізації Кіровоградської єпархії протоієрей Іван Шемедюк виступив з доповіддю на тему: «Важливість викладання предметів духовно-морального спрямування у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах України».
Про недільну школу, як осередок духовно-морального виховання, розповів клірик храму Благовіщення Пресвятої Богородиці священик Іван Верескун.
Ієрей Роман Загоруйко підняв тему: «Складнощі духовно-морального виховання: з досвіду священнослужителя».
Священик Максим Бойчура виступив з доповіддю на тему: «Робота з батьками учнів як умова впровадження та успішного викладання предметів морально-духовного спрямування».
Загалом на конференції виступили педагогічні працівники, методисти і науковці нашого міста та області.
По завершенню роботи був ухвалений підсумковий документ конференції. Також, було обрано і затверджено 10 делегатів від області на Перший Всеукраїнський зʻїзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування, котрий відбудеться в м. Острозі. Зокрема, від Кіровоградської єпархії УПЦ делеговано 2 представники.