Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон привітав маленьку призерку Х Міжнародної олімпіади юних знавців Біблії


1 червня у місті Острозі Рівненської області завершився другий етап Х Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», який проходив серед учнів 1-6 класів та вихованців ДНЗ на базі Національного університету «Острозька академія». Вінницьку єпархію представляло 12 учасників з Барського, Жмеринського та Вінницького благочинь. Діти показали гарні знання зі Святого Письма, що дало можливість п’ятьом із них статим лауреатами конкурсу. Наймолодшою учасницею була Гресько Анастасія. Саме вона зайняла друге місце у своїй віковій категорії та отримала диплом ІІ ступеня і грамоту за проявленний інтерес та бажання пізнавати Бога через Святе Письмо.

У рамках поїздки діти мали замогу відвідати Межирецький Свято-Троїцький чоловічий монастир, в якому вклонилися чудотворному образу ікони Божої Матері Межирецька.

Після повернення до Вінниці переможницю привітав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Анастасія розкзала владиці, вірш на біблійну тематику. Архієрей подякував наставникам маленької призерки – її сестрі Катерині та керівнику єпархіального відділу релігійної освіти і катихізації протоієрею Георгію Холодюку. А самій Анастасії владика Симеон подарував цукерки та ляльку, щоби мала змогу радіти і розважаючись, пізнавати свою віру та бути доброю християнкою.

Прес-служба Вінницької єпархії