Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШАРГОРОД. Митрополит Агапіт взяв участь у заходях проголошення Хресної дороги до костелу Флоріана

26 травня митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт взяв участь в урочистостях, приурочених проголошенню Хресної Дороги та костелу Святого Флоріана Санктуарієм Страстей Господніх у місті Шаргороді.
Будівництво трикілометрової Хресної Дороги з 14-ма каплицями та фігурами в натуральну величину, було розпочато місцевими католицькими та православними родинами.
Хоча каплички знаходяться на різних етапах будівництва, та паломництво до ще недобудованої Хресної Дороги вже здійснюється.
Урочистості з проголошення Санктуарієм Страстей Господніх та Хресної Дороги, що будується на околицях Шаргорода, очолив Апостольський Нунцій в Україні, архієпископ Клаудіо Гуджеротті.
На святі були присутні представники державної влади міста Шаргорода та району, організатори будівництва, начальники управління Департаменту національностей і релігій Міністерства культури України і Вінницької області, духовенство різних конфесій України та області, гості та віряни-паломники з усієї України та близького зарубіжжя.
Після закінчення богослужіння відбувся багатолюдний хресний хід Хресною Дорогою, в основу якого покладено спогади вірян про шлях Іісуса Христа на Голгофу та послідовність молитовних роздумів про різні етапи Страждань Іісуса Христа, відомих з Євангелія та церковної традиції, а також про Його смерть і погребіння.