Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій: «Помолимося спільно за спочилого священика…»

Сарненсько-Поліське єпархіальне управління з глибоким сумом сповіщає, що 11 травня на 78-му році життя, після тяжкої тривалої хвороби відійшов до Господа клірик Сарненської єпархії, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму села Яринівка, Сарненського району протоієрей Анатолій Бичковський.
Отець Анатолій народився 17 червня 1939 року в селі Ремчиці, Сарненського району, Рівненської області.
В 1999 році рукопокладений в сан священика Преосвященним Анатолієм, нині Митрополитом Сарненським і Поліським та був призначений настоятелем Свято-Петро-Павлівського храму села Яринівка, Сарненського району.
В 2006 році, з благословіння Предстоятеля УПЦ, Блаженнійшого Митрополита Володимира, за усердне пастирське служіння, керуючим єпархією Митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм був нагороджений Митрою.
12 травня, по благословінню керуючого єпархією Митрополита Сарненського і Поліського Анатолія у Свято-Петро-Павлівському храмі села Яринівка була звершена заупокійна Божественна Літургія, котру очолив секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) разом з духовенством єпархії. Після заупокійної Літургії було звершено Чин похорону новопреставленого протоієрея Анатолія.
За богослужінням молилися більше двадцяти священиків, багаточисельні парафіяни та рідні спочилого.
В надгробному слові архімандрит Феофан (Федюкевич) передав слова співчуття Митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: «Отець Анатолій був добрим пастирем, котрий душу полагав за ввірених йому парафіян.
Пройшов тяжкий життєвий іспит, тоді, коли будучи студентом Волинської Духовної Семінарії до її закриття режимом комуністичної партії, був позбавлений права священства та здобувши вищу освіту, був змушений довгий час працювати в різних світських установах. Тільки при заснуванні Сарненської єпархії зміг отримати сан з рук Митрополита Анатолія, очолити новоутворену парафію та збудувати храм на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Хай воскресший Господь совоскресить його душу для вічності і безсмертя».
Поховано протоієрея Анатолія за вівтарною частиною Свято-Петро-Павлівського храму села Яринівка, в котрому він очолював настоятельство.
Керуючий єпархією, Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, та духовенство єпархії висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого.
Вічна йому пам’ять.