Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. День Перемоги відсвяткували у Корецькому благочинні

9 травня у Корці відбулися урочистості з нагоди відзначення 72-ї річниці Дня Перемоги. Захід пройшов біля стели загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни.
Участь у заході взяли також і священнослужителі Корецького благочиння. На чолі з благочинним, протоієреєм Ярославом Воят, священики відслужили поминальну панахиду за упокій душ воїнів, які пожертвували життям заради Перемоги. Разом з духовенством молилися ветерани, керівники міста та району, представники громадських організацій, учні навчальних закладів, жителі та гості міста, які прийшли вшанувати пам’ять полеглих воїнів.
– Вони віддали життя за віру, за церкву, за державу, для того, щоб був мир. Господь є джерелом миру та любові. Він не хоче, щоб люди воювали, щоб проливалася кров. Ми повинні жити в мирі та любові, прощати один одного, цінувати життя, яке надзвичайно короткочасне у кожного з нас, – наголосив отець Ярослав.
Також відбулося урочисте покладання квітів до стели у пам’ять про Велику Перемогу, а ветеранам у знак вдячності подарували квіти.