Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РУМУНІЯ. Митрополит Клужський Андрій: Блаженніший Митрополит Онуфрій — принциповий ієрарх та людина Церкви

Про це митрополит Клужа, Алби, Крішани та Марамуреша Андрій (Румунська Православна Церква) сказав під час зустрічі із митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою у столиці Трансільванії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Також владика Андрій запевнив, що Румунська Православна Церква завжди молиться про мир та збереження єдності України. «Ваші рани – це і наші рани, так як ми єдині у Христі», — сказав він.

Клужський митрополит зазначив, що завжди радо відвідує Україну.

«Мені неодноразово доводилося бувати в Україні, брати участь у богослужіннях разом з вашим Предстоятелем і не з чуток знаю, Блаженніший Митрополит Онуфрій – глибоко віруюча і принциповий ієрарх, якщо коротко – людина Церкви», — розповів він.

При цьому архієрей Румунської Церкви гостро розкритикував дії українських розкольників і зокрема підкреслив: «Схизматики були в Церкві завжди. Лише тверда позиція Її вірних чад, яку ми спостерігаємо в Україні, і дотримання канонів, залишених нам святим Отцями, допоможуть позбутися такого диявольського породження».