Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Відбувся Хресний хід напередодні свята преподобного Амфілохія Почаївського


Рівно п’ятнадцятьроків тому, сонячного весняного дня, 12 травня 2002 року на святій Почайвській Горі відбулася важлива та радісна подія в духовному житті нашої обителі і нашого краю. Цей день став днем обретіння святих мощей преподобного і богоносного отця нашого Амфілохія, Чудотворця Почаївського. Було прославлено великого угодника Божого, нашого захисника і молитовника перед Престолом Божим за весь православний люд.
І от вже багато років поспіль в ці світлі травневі дні, які стали днями особливого духовного підйому, великої духовної радості в благословенній Почаївській обителі завжди багатолюдно. Саме в ці дні їдуть в Лавру паломники з усієї України та з за кордону щоб разом ушанувати пам’ять батюшки Амфілохія, поклонитися його святим мощам, відчути благодать Святого Духа яка випромінюється від них.
Цього року святкування почалися за заздалегідь 10 травня. Після закінчення вечірнього богослужіння намісник монастиря разом з братією увийшли до Пещерного храму, звідки після служіння особливого молебну почався вже традиційний хресний хід вулицями міста. У супроводі великої кількості паломників з молитвами та пасхальними піснеспівами раку з нетлінними мощами пронесли навкруги Святої Гори до Пребраженського собору Лаври.