Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Хресна хода та молитовне стояння біля стін Кіровоградської обласної адміністрації

18 травня у день розгляду антицерковних законопроектів №4128, який може узаконити «церковне рейдерство», та №4511, який покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву, по благословенню Високопреосвященнішого Іоасафа, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського, духовенство та віруючі Кіровоградської єпархії УПЦ звершили Хресну ходу та молитовне стояння біля стін Кіровоградської обласної адміністрації.
Розпочалось все богослужінням у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці. Потім священнослужителі та прихожани храмів нашого міста пройшли Хресною ходою по центральній вулиці до Кіровоградської обласної адміністрації, де богослужіння продовжилось. Священнослужителі на чолі з секретарем єпархіального управління прот. Романом Кондратюком вручили Голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменку Сергію Анатолійовичу лист-звернення від Керуючого Кіровоградською єпархією УПЦ архієпископа Іоасафа, духовенства та віруючих області з проханням сприяння захисту конституційних прав щодо вибору віри та релігійної приналежності громадян нашої держави.
Причиною проведення Хресного ходу та молитовного стояння є обурення віруючих Української Православної Церкви у звʻязку з внесенням на розгляд Верховної Ради України антицерковних та антиконституційних законопроектів, які ставлять під пряму загрозу канонічний устрій та внутрішнє життя Православної Церкви в Україні. Дані законопроекти передбачають кардинальну зміну моделі державно-церковних відносин і цілеспрямовано направлені на дискримінацію канонічної Української Православної Церкви. Вони не тільки порушують права і свободи віруючих УПЦ, але й суперечать як нормам міжнародного права і нормам Конституції України (ст. 35), які гарантують право конфесії самостійно визначати свої внутрішні правила, а також узаконюють рейдерські захоплення храмів і майна православних громад.
Тільки Українська Православна Церква знаходиться у молитовному єднанні з усім світовим Православʻям, а всі інші так звані «православні церкви», як би пафосно вони себе не іменували, знаходяться в розколі, що засвідчують всі Предстоятелі Помісних Православних Церков та церковні ієрархи, висловлюючи свою підтримку канонічній Православній Церкві в Україні. Вона є найбільшою історичною християнською конфесією України і в наш час зʻявляються люди, які виступають проти мільйонів українців. В день розгляду антицерковних законопроектів більше десяти тисяч віруючих звершують молитовне стояння під стінами Верховної Ради України, такі заходи проходять по багатьох містах України з метою змусити народних обранців почути думку релігійної частини суспільства й упередити узаконення в Україні дискримінації за релігійною ознакою.