Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРМЕНЧУК. Архієрей благословив створення Просвітницького Центру та Сестринства

25 травня, у великий день Вознесіння Господнього, Свято-Троїцький приход села Березова Рудка Пирятинського району прославив Бога Божественною Літургією. Розділити радість свята з’їхалися більше сотні паломників не лише з Полтавщини, а й з інших регіонів України. Очолив Божественну Літургію настоятель Просвітницького центру і Сестринства на честь Преподобномучениці Рафаїли, ігумені Чигиринської – протоієрей Василій Сіренко. Додам, що напередодні свята єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай благословив створення на території березоворудського приходу Просвітницький Центр та Сестринство.

Після завершення Богослужіння настоятель храму протоієрей Василій Сіренко у межах Просвітницького Центру провів духовну бесіду. Разом із православними говорили на теми покаяння, віри у Бога та спасіння. На завершення священик привітав вірян зі святом Вознесіння Господнього: «Усі ці 40 днів, починаючи зі Свого Воскресіння, Бог наш, Ісус Христос, показував своїм апостолам, що він не пророк, як його вважали, не учитель, а Істинний Бог, Свята Троїця. Так і ми, через нашу апостольську церкву, усі ці 40 днів утверджували у своїх думках і в серці віру у Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. І з цими думками та світлом у серці маємо пронести цю радість Божого одкровення цілий рік, а потому – і все життя. Щоб заново «народитися» і стати як перший Адам».

Вознести Славу Богу віряни поїхали до криниці Святого Вознесіння Господнього, що розташоване неподалік села Березова Рудка. В історичних записах достеменно невідомо, коли освячене Святе Господське джерело. Найдавніша згадка датується 16 століттям. Але до цього місця уже кілька століть не заростає стежка, помолившись тут, по вірі людей постійно відбуваються зцілення душі та тіла. Помолилися біля криниці освяченої Самому Богу, Господу нашому Ісусу Христу і прихожани та паломники Просвітницького центру і Сестринства на честь Преподобномучениці Рафаїли. Після молитви усіх православних нагодували смачною кашею.

Ірина Кльоц