Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архіпастир звершив освячення каплиці Покрова Пресвятої Богородиці у приміщенні міської ради м.Марганець


5 травня у місті Марганці відбулося освячення молитовної кімнати на честь Покрова Пресвятої Богородиці, яка буде діяти при Марганецькій міській раді. Богослужіння звершив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні благочинного міста Марганця протоієрея Василія Турчака та духовенства м. Марганця і Томаківського благочиння.
На освяченні також були присутні працівники апарату міської ради та її виконкому на чолі з міським головою О.А.Жадько і чисельні прихожани храмів міста.
У своєму архіпастирському слові владика Єфрем зазначив, що сьогоднішнє освячення каплиці звершено у особливому місці, адже тут щодня збираються люди, щоб зробити кращим життя оточуючих та мати через пораду один з одним розум і мудрість для влаштування нашого земного життя.
Звертаючись до настоятеля Свято-Троїцького храму м. Марганця протоієрея В’ячеслава Єрмохіна, котрий віднині буде піклуватися про нову каплицю та духовно окормляти її богомольців, Архіпастир побажав священику Божої допомоги і милості та Покрова Цариці Небесної. У знак подяки за пастирські труди отця В’ячеслава було нагороджено єпархіальною медаллю святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких ІІ ступеня.
Подякувавши Марганецькому міському голові Олені Анатоліївні Жадько за богоугодну справу, митрополит Єфрем зазначив: «Ви знайшли місце для Божої Матері тут на землі – Вона ж приготує для нас великі Божі келії у Царстві Свого Сина».

Наостанок правлячий Архієрей вручив Олені Анатоліївні медаль святих священномучеників Онуфрія і Порфирія І ступеня, а секретарю Марганецької міської ради Ірині Іванівні Міняйло – медаль ІІ ступеня. Також благословенними Архієрейськими грамотами було відзначено працівників виконкому міськради Андрія Швеця та Ольгу Кропивну.

Після завершення урочистого дійства митрополит Єфрем благословив усім присутнім маленькі іконки Воскресіння Христового.