Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Настоятель госпітального храму взяв участь у заході до Дня Перемоги над нацизмом


9 травня, у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Національному військово-кліничному центрі «ГВКГ» Мінестерства Оборони України було проведено урочистий захід з нагоди прийняття військової присяги 25 медичними сестрами — військовослужбовцями за контрактом.
У церемонії присяги взяли участь 4 ветерани, яки трудилися військовими лікарями в роки Другої світової війни навіть у той час, коли Київський військовий госпіталь було евакуйовано до Ташкенту.
Настоятель госпітального храму, капелан Національного військово-медічного центру протоієрей Олег Скнар до традиційного слова-привітання перед прийняттям присяги майбутнім військовослужбовцям запропонував рівнятися на мужність і вірність словам присяги, яку у свій час проявили присутні на заході ветерани — військові лікарі.
Після офіційної частини отець Олег від командування військово-медичного центру вручив ветеранам памятні подарунки — ікони великомученика Пантелеімона, а прійнявшим присягу медичним сестрам — військові молитовники.