Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, якими мають бути жінки-християнки

Прикладом для усіх християнок мають стати Пресвята Богородиця і святі жони-мироносиці.

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй недільній проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«І Матір Божа, і святі жони-мироносиці служили Апостолам і Спасителю, але ніколи себе не виставляли, ніколи не підкреслювали того, що є ученицями Спасителя світу. Вони звершували свій подвиг в простоті і скромності», — зазначив Предстоятель.

Його Блаженство наголосив, що «святі жони-мироносиці є прикладом того, якими мають бути жінки-християнки, а найвідомішою серед усіх жінок, які були, є і будуть на землі, є Матір Божа».

«Матір Божа і святі жони-мироносиці свою духовну красу здобували не “зовнішнім плетінням волосся”, як говорить Апостол (1 Тим. 2, 9), а через “нетлінну красу кроткого і мовчазного духа”. Жінку прикрашає смирення, мовчазливість, скромність. Ці чесноти роблять її сильною і красивою», — сказав Блаженніший владика.

Вшановуючи в третю неділю після Воскресіння Христового пам’ять жон-мироносиць, Церква віддає належну шану їм і їхнім подвигам. За словами Архіпастиря, справа, яка є угодною Богу, навіть звершена таємно, не перед очима людськими, рано чи пізно стане відомою.

«Сьогодні весь світ знає, що святі жони-мироносиці були вірними ученицями Христа Спасителя, які були готові навіть померти зі своїм Господом», — підкреслив він.