Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Циркуляр Правлячого архієрея у зв’язку з прийняттям антицерковних законів!

18 травня, у Верховній Раді України запланований розгляд антицерковних законопроектів (проект н.д. В.Єленського, реестраційний № 4128 від 26.02.2016); про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором (проект н.д. О.Петренка, реестраційний № 4511 від 18.10.2016); про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назв організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України

Прийняття вищезгаданних законопроектів обмежать права віруючих не тільки Української Православної Церкви та прогнозовано викличуть посилення міжрелігійної ворожнечі, що, вважаемо, є абсолютно неприпустимим особливо у нинішній непростий для України час.

Мусимо констатувати, що під прикриттям правильних слів і гасел планується суттєве згортання конституційних прав громадян, обмеження релігійної діяльності, посилення міжрелігійного протистояння, що матиме абсолютно згубні для країни наслідки.

В зв’язку з цим благословляеться духовенству та мирянам Житомирської єпархії провести цей день в строгому пості та посиленій молитві.