Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Святкову гуманітарну поїздку в АТО здійснили священики-капелани


На пасхальному тижні, зібравши святкові подарунки, у зону АТО, у свою чергову поїздку відправилися капелани-волонтери протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов.
Першим пунктом у маршруті був Сєвєродонецьк, де розміщений 59-й військовий медичний госпіталь. Сюди священики доставили колеса для медичних автомобілів, які передали вінницькі медики, а також паски і продукти. У госпіталі відправили святковий молебень і окропили приміщення святою водою.
Далі направилися у 131-й розвідувальний батальйон, куди також привезли продукти до святкової трапези бійців.
Потім відвідали будинки престарілих у селах Новомихайлівці та Катеринівці. У першому перебувають 35 стареньких і інвалідів, у другому – 28. Допомога для цих людей ніколи не буває зайвою, тому вінницькі священики заїжджають сюди щоразу, коли бувають на сході. Їх тут чекають, як добрих друзів і жаданих гостей.
Так само привітно зустрічають вінницьких капеланів і в дитячих будинках у Часовому Ярі та Парасковіївці. Цього разу батюшки привезли для дітей пасочки, продукти і багато солодощів.
Під час перебування у зоні АТО священики заїхали й до Бахмуту, щоби привітати зі святом Пасхи своїх друзів – офіцерів Цивільно-військового співробітництва, котрі завжди сприяють гуманітарній місії православних священиків з Вінниці.