Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершив чин освячення Престолу у Жмеринському районі


18 травня, у день свята ікони Божої Матері «Невипивана Чаша» митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав с. Лопатинці Жмеринського району. Архіпастир звершив чин освячення Прстолу місцевого храму на честь Чуда Архістратига Михаїла в Хонях. Після цього Його Високопреосвященство очолив святкову Божественну літургію.
По завершенні відправи та хресної ходи навколо храму митрополит Симеон привітав настоятеля протоієрея Василія Тулайдана та громаду з освяченням Престолу.
Під час богослужіння була прочитана особлива молитва за Церкву (а також в усіх храмах Вінницької єпархії були звершені молебні з особливими проханнями за Церкву), у зв’язку з розглядом Верховною Радою України 18 травня законопроектів №4128 та 4511, які свідчать про намагання частини депутатів посилити тиск на Церкву і втрутитися у її внутрішні справи, що є фактично повторенням радянської політики Держави щодо Церкви і суперечить нормам європейської демократії.
У своїй проповіді владика Симеон пригадав події 1922 року, коли саме у ніч з 18 на 19 травня була утворена «церква обновленців», та закликав духовенство і вірян посилити свої молитви, щоб сумні події ХХ сторіччя більше не повторилися в Україні.