Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь у черговому засіданні обласної Ради Церков та релігійних організацій

28 квітня у Вінницькому Центрі підвищення кваліфікації державних службовців відбулося чергове засідання Вінницької обласної ради церков та релігійних організацій, у якому взяли участь керівники обласної влади.
Засідання розпочалося виступом головуючого — голови Українського уніону Подільської конференції Церкви адвентистів сьомого дня Михайла Вільчинського, який ознайомив присутніх із заходами, що проходили за участю та з ініціативи Ради церков у першому кварталі 2017 року.
Наступним слово взяв голова облдержадміністрації Валерій Коровій, який поділився своїми враженнями від святкування Пасхи у Вінниці та області, розповів про досягнення Вінниччини у різних галузях господарства і суспільної діяльності. Очільник обласної влади відзначив, що міжконфесійне порозуміння, яке існує між різним релігійними громадами у регіоні, багато в чому обумовлене плідною роботою Ради Церков. Валерій Коровій побажав керівникам конфесій і надалі бути добрим прикладом для усього суспільства у пошуках шляхів порозуміння і спільної праці на благо народу України.
До слів голови облдержадміністрації долучилися голова обласної ради Анатолій Олійник, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, голова комісії обласної Ради з культури та духовності Людмила Станіславенко.
Після представників влади слово було надане митрополиту Вінницькому і Барському Симеону. Архієрей подякував керівництву області за сприяння у втіленні спільних духовно-просвітницьких проектів. Зокрема владика Симеон відзначив проведення представниками Ради Церков бесід зі старшокласниками усіх вінницьких шкіл, які були проведені у березні та квітні. Архіпастир продемонстрував присутнім понад 60 творів, які надіслали учні шкіл, як відгук на проведені бесіди. Тема творів: «Чому в народі кажуть, що без Бога не до порога?».

В той же час митрополит Симеон звернув увагу на необхідність пошуку нових форм співпраці церков і влади у питаннях виховання підростаючого покоління. Думку владики підтримали усі представники Церков і релігійних організацій. Особливо змістовними були виступи керуючого Кам’янець-Подільською дієцезією Римсько-Католицької Церкви єпископа Леона (Дубравського) та голови Вінницького обласного об’єднання Церков євангельських християн-баптистів Леоніда Почапського.

Представник Греко-католицької Церкви протопресвітер Микола Дуркалець звернув увагу членів Ради Церков на факт блюзнірського відношення до головного символу християнства – хреста, що стався під час акції протесту у Вінниці 24 квітня, коли разом із труною був спалений хрест. Члени Ради Церков вкотре нагадали представникам політичних партій і громадських організацій про неприпустимість використання релігійної символіки у політичних акціях.

Після обговорення зазначених питань митрополит Симеон разом із іншими членами Ради Церков підписав звернення до народних депутатів України – представників Вінниччини, у якому міститься прохання підтримати поправку №46 до статті 3 Трудового кодексу України «Недопущення дискримінації у сфері праці», яка передбачає, що дискримінація у будь-якій формі та за будь-якими ознаками у сфері праці забороняється. Ця поправка раніше була підтримана Всеукраїнською Радою Церков та релігійних організацій, оскільки її редакція не містить обмеженого переліку ознак, за якими можуть бути дискриміновані суб’єкти трудових відносин.

Прес-служба Вінницької єпархії