Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УКРАЇНА. Тюремні капелани звершили пасхальні богослужіння в установах Державної пенітенціарної служби

Духовенство привітало службовців і засуджених зі святом Світлого Христового Воскресіння та передало до в’язниць пасхальні подарунки

 16 квітня 2017 року, у день Світлого Христового Воскресіння, клірики Львівської єпархії протоієреї Роман Кононенко, Діонісій Буренко та Михаїл Коник відвідали засуджених у Дрогобицькій виправній колонії № 40. У тюремному храмі на честь 40-ка Севастійських мучеників був звершений Пасхальний молебень та освячені паски для засуджених. Також священики передали ув’язненим продукти харчування, зібрані на парафіях Дрогобицького благочиння під час акції «Пасхальний кошик для засуджених».

Напередодні, 15 квітня, у Велику Суботу, єпископ Львівський і Галицький Філарет відвідав Львівську виправну колонію №30. У храмі архієрей виніс для поклоніння Плащаницю Господа нашого Іісуса Христа. Потім Преосвященний владика привітав засуджених із наступаючим святом Воскресіння Христового та роздав у благословення паски.

У Кропивницькому намісник Свято-Єлисаветинського монастиря архімандрит Мануїл відвідав міську виправну колонію №6, де в храмі свщмч. Романа Сповідника звершили святковий молебень.

вященномонах звершив освячення пасок і святкової трапези для засуджених, виголосив слово пастирської настанови, а також окропив святою водою робочі кабінети адміністрації колонії.

16 квітня клірик Івано-Франківської єпархії протоієрей Іоанн Іроденко звершив пасхальне богослужіння у Спасо-Преображенськму храмі, що знаходиться на території виправної колонії №41 с. Товмачик Коломийського району. Великою радістю та духовною підтримкою для засуджених стало прибуття Благодатного вогню до тюремного храму.

Того ж дня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела,співробітники Відділу пенітенціарної служби Одеської єпархії привітали ув’язнених виправних установ Одеси зі Світлим Христовим Воскресінням.

Священики звершили пасхальні богослужіння в пенітенціарних закладах і передали засудженим святкові подарунки та листівки, зроблені руками православної молоді.

Пастирську опіку жіночої колонії здійснює протоієрей Олег Козлов. Ув’язнених у СІЗО духовно окормлюють протоієреї Андрій Шевчук, Олег Мокряк і Георгій Блохін. Колонією суворого режиму опікуються протоієрей Ілля Маніта, архімандрит Платон (Діденко) й ієрей Діонісій Порицький. Також здійснюється пастирська опіка ув’язнених 51-й колонії загального режиму.

17 квітня священики Другого Бориспільського благочиння протоієрей Василій Бринзей, протоієрей Віталій Богуцький та ієрей Валентин Верповський, відвідали Бориспільську виправну колонію №119 в с. Мартусівка.

У тюремному храмі Святого праведного Іоанна Крондштадцького був звершений Пасхальний молебень. Після спільної молитви отець Василій звернувся до всіх присутніх зі словами пасхальної проповіді. Засудженим були передані паски та продукти.

У Херсоні напередодні свята Світлого Христового Воскресіння, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірики Хрестовоздвиженського храму протоієрей Олександр Єгоров, ієрей Димитрій Дзядевич та ієрей Віталій Колодязьний відвідали тюремні храми УВП 61, УВП 90. Священики причастили засуджених, привітали їх з Великоднем і передали святкові подарунки від парафії.