Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НОВОМИРГОРОД. Зловмисниками вчинено підпал будівель, які належать храму місцевої общини

На території Свято-Миколаївського храму м.  Новомиргород Кіровоградської єпархії УПЦ, в ніч з 20 на 21 квітня 2017 року сталася пожежа, внаслідок якої згорів дровник та покрівля будинку біля храму, що призвело до значних матеріальних збитків. Місцеві жителі свідчать, що вогонь почав розповсюджуватися з дровника і швидко охопив будівлю. Знадобилося декілька годин, щоб остаточно загасити полумʻя.

За словами деяких очевидців, в приблизний час загорання (біля 23:00) із території храмового комплексу вибіг молодий юнак та зник у невідомому напрямку. Виходячи з цього виникає версія про навмисний підпал. По факту вчинення злочину настоятель Свято-Миколаївського храму прот. Миколай Чутора написав заяву в поліцію. На даний момент співробітники правоохоронних органів проводять розслідування.
Православних жителів Новомиргорода обурює те, що знаходяться люди, які сміють своїми діями зневажати працю багатьох людей по відновленню духовності та посягати на святе, намірено завдаючи шкоди. Віруючі переконані, що покарання за скоєне – неминуче, адже апостол Павло у зверненні до Галатів пише: «Не обманывайтесь: Бог поругаем не бывает. Что посеет человек, то и пожнет» (Гал.6:7).