Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відійшов до Бога протоієрей Йосип Стецяк – священик села Михлин Горохівського благочиння

Громада Різдва Пресвятої Богородиці села Михлин Горохівського району втратила свого духівника. Кілька днів тому несподівано помер протоієрей Йосип Миколайович Стецяк, котрий тривалий час був настоятелем михлинського храму та щирим душпастирем для жителей села.
4 квітня у Михлині відспівали спочилого священнослужителя.
Різдво-Богородичний храм, котрим опікувався протоієрей Йосип Стецяк, був зведений у Михлині замість давньої культової споруди, зруйнованої у 80-ті роки атеїстичною владою села та району.
У 1992 році тодішній благочинний Горохівської округи протоієрей Олександр Пасічник (+2016) заклав та освятив камінь для зведення нового храму, котрий урочисто відкрили 19 вересня 1998.
Протоієрей Йосип Стецяк був призначений на цю парафію у 2004 році. Саме його працею та молитвами, разом з трудами громади, храм огородили, прикрасили престол, купили нові дзвони, розписали іконостас, освячений у 2012 митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом (+ 2017).
Керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл висловив свої співчуття близьким і рідним новоспочилого батюшки.