Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Владика Миколай взяв участь у відкритті відділення паліативної допомоги


Участь у ньому взяли міський голова Віталій Малецький та його заступники, народний депутат України Юрій Шаповалов, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, міністр охорони здоров’я 2007 – 2010 років, завідувач кафедри управління охороною суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України Василь Князевич, представники територіальних громад, які в майбутньому можуть увійти до Кременчуцького госпітального округу, депутати міської ради, керівники медичних установ Кременчука тощо.
Єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай привітав персонал відділення з цією урочистою подією та побажав медичним працівникам Божого благословення у їх почесному й відповідальному служінні.
Міський голова Віталій Малецький підкреслив, що відкриття такого відділення є кроком уперед у кременчуцькій медицині на шляху реалізації реформ у частині надання медичних послуг високого рівня. Він подякував всім, хто був причетний до реалізації такого проекту, хто допомагав організаційно, технічно та фінансово. Керівник міста наголосив, що роботи із втілення проекту щодо створення належних умов для догляду за важкохворими пацієнтами тривали кілька років поспіль. Минулого року за сприяння народного депутат України Юрія Шаповалова з фонду державного регіонального будівництва на впровадження соціально важливих проектів Кременчука було залучено 17 млн. грн., із них 1,5 млн. грн. спрямовано на завершення робіт із реконструкції відділення, де надаватиметься паліативна допомога. Віталій Малецький висловив слова щирої вдячності польським побратимам із міста Бидгощ, які консультували кременчуцьких фахівців, допомогли в облаштуванні відділення спеціальним обладнанням. Вцілому, на реалізацію проекту відкриття відділення паліативної допомоги було спрямовано 6 млн. 300 тис. гривень.
Народний депутат України Юрій Шаповалов наголосив, що в Україні не так багато міст, де відкриваються та працюють відділення паліативної допомоги. Дуже добре, що в нашому місті відкрито таке відділення, де зможуть піклуватися про важкохворих пацієнтів та надавати їм певний спектр медичних послуг.
Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло зазгначив, що в Полтавській області подібний медичний заклад відкривається вперше. Кременчук є прикладом для всієї Полтавської області з питань раціонального та грамотного використання коштів бюджетів різних рівнів, а також допомоги міст-побратимів.
Головний лікар Другої міської лікарні Віктор Севастьян наголосив, що відділення розраховане на 25 койко-місць для хворих із онкологічними діагнозами, вертебральними порушеннями, хворобою Альцгеймера тощо. Віктор Севастьян говорить, що така кількість ліжок відповідає європейським нормам, в яких на 100 тис. населення передбачається 10-15 паліативних ліжок. Штат відділення складатиметься з 30 спеціалістів.
За матеріалами сайту Кременчуцької міської ради