Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі освятили ікони, з якими українські паломники пройдуть хресною ходою в Єрусалимі

5 квітня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася прес-конференція «Великдень: 100 українських ікон у Єрусалимі, зустріч Благодатного вогню і всі святкові заходи УПЦ».

Під час заходу відбулося освячення списків 100 чудотворних ікон Богородиці, з якими паломники з України йтимуть у хресній ході Via Dolorosa (Шлях Скорботи) в Єрусалимі у Страсну П’ятницю. Віруючі пройдуть останнім шляхом Іісуса Христа з молитвою за мир в Україні.

«Місія вірян Української Православної Церкви у Єрусалимі «Господнім шляхом у молитві за Україну» є унікальною», – розповів про ініціативу паломників вікарій Київської Митрополії єпископ Миколай. Він відзначив, що віруючі вперше пройдуть хресною ходою в Святому Граді з такою кількістю святинь, які прославились на нашій землі. Архієрей зазначив, що метою цієї місії є спільна молитва за мир в Україні біля святинь Єрусалима, а тому закликав усіх паломників до молитви за державу.

«Ікони Пресвятої Богородиці представляють усі регіони нашої країни. Тут і північ, і південь, і схід, і захід, – розповіла одна з учасниць паломництва Валентина Калашнікова. – Пресвята Богородиця – наша Заступниця. В тяжкі часи, які переживає нині Україна, Вона перебуває з нами. Сподіваємось, та велика місія, яку ми здійснимо в Єрусалимі, і піднесені молитви, будуть прийняті Господом, і в Україні запанує мир».

Організаторами місії «Господнім шляхом у молитві за Україну», з благословення Предстоятеля УПЦ, виступили Центр інформації УПЦ, Паломницький центр УПЦ і Благодійний проект «Наша Лепта», який і надав ікони для хресної ходи.

Після хресної ходи Шляхом Скорботи, організатори представлять ікони Патріарху Єрусалимському Феофілу III у його резиденції напередодні Великої Суботи з проханням молитв за нашу державу.