Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Настоятель госпітального храму взяв участь у церемонії прийняття військової присяги медичними сестрами

В Національному військово-кліничному центрі «ГВКГ» було проведено урочистий захід з нагоди прийняття військової присяги медичними сестрами — військовослужбовцями за контрактом. Прийняття військової присяги — це урочистий акт для кожного військовослужбовця, який обрав головною метою свого життя захист рідної держави — України.

Цього дня 53 медичні сестри підписали угоду на військову службу за контрактом. Участь у церемонії з благословення Блаженнішого Митрополита Київького і всієї України Онуфрія взяв настоятель госпітального храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Олег Скнар. Священик розповів майбутнім військовослужбовцям про велику відповідальність людини, яка складає військову присягу. «Військова присяга — це не лише текст, а слова, які вони промовляють зі свого серця. Момент військової присяги є особливою миттю у житті військовослужбовця, тому що ця хвилина визначає усе подальше життя захисника Вітчизни. Для того, щоб можна було виконати все те, що сьогодні присягали наші дівчата — медичні сестри тут перед нашими очима, часом потрібно докласти дуже багато особистих зусиль. Слова присяги легко вимовити, але бути вірним цій присязі усе своє життя – це надзвичайно не просте завдання», — зазначив отець Олег.

Наприкінці церемонії складання присяги госпітальний священик запропонував новим військовослужбовцям та керівництву шпиталю помолитись, щоб медичні новобранці залишались справжними християнами, свято виконуючи свій військовий обов’язок змогли б свою службу використовувати для духовного удосконалення.