Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулося перше у 2017 році засідання Священного Синоду УПЦ

4 квітня у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося перше у 2017 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Серед присутніх були постійні члени Священного Синоду: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також тимчасові члени Синоду: митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай.

На початку засідання Його Блаженство поінформував усіх присутніх про головні події церковного життя, що відбулися за період після попереднього засідання Священного Синоду УПЦ. Під час роботи Синоду будуть розглянуті поточні питання життя Української Православної Церкви.

Вранці, перед початком засідання Священного Синоду, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив літургію в Аннозачатіївському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. На богослужінні молилися члени Синоду та єпископат Української Православної Церкви.

news.church.ua