Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. В храмах єпархії звершили молитви за мир в Україні, звільнення полонених і за мирних мешканців Донбасу

2 квітня, у неділю 5-ту Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в храмах єпархії були звершені молитви за мир в Україні, за звільнення полонених і за милість Божу до мирних жителів Донбасу, які страждають від війни, і біженців та переселенців, яких війна позбавила рідних домівок.
У Спасо-Преображенському кафедральному соборі молитву звершили митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Роменський і Буринський Іосиф, який перебуває з візитом у Вінницькій єпархії, а також духовенство собору та численні віряни, які молилися за Божественною літургією у цей недільний день.
Після літургії був відправлений молебень та прочитана молитва, у якій містилися прохання до Бога зупинити війну і кровопролиття, зібрати і з’єднати розділених, повернути домівки тим, хто був їх позбавлений, заспокоїти тих, хто плаче, зцілити поранених, звільнити полонених, упокоїти в оселях праведних тих, хто загинув на полі бою, і всіх невинно убієнних мирних жителів.
«Пам’ятаємо слова Спасителя – Єдинородного Сина Твого й Господа нашого Ісуса Христа: «Всі, хто взяв меч, від меча загинуть» — говорилося в одній з молитов — Тож не на зброю нашу, а лише на Тебе надію покладаємо, силу Твою відаючи. Ти твориш чудеса, від Тебе перемога й поразка. Даруй Україні нашій мир глибокий і непорушний, від війни та нашестя супротивників оберігаючи, й усе благе на користь душевну й тілесну подаючи».
Після молебню митрополит Симеон звернувся до пастви і закликав до посиленої молитви. Владика підкреслив, що молитва за мир в Україні у храмах Української Православної Церкви не припиняється з самого початку війни на Донбасі, але в дні Великого посту, коли молитва поєднується з покаянням і духовним та тілесним постом, вона має особливу силу і може прихилити милість Божу до народу України.

Прес-служба Вінницької єпархії