Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відійшов до Господа клірик єпархії ієромонах Іоанн (Живаго)


4 квітня на 72 році життя спочив у Господі заштатний клірик єпархії ієромонах Іоанн (Живаго).
Тіло спочилого священика перебуває у Свято-Миколаївському храмі у с. Петрівському Рокитнянського благочиння, завтра, 5 квітня, о 19:00 його перевезуть у храм святої рівноапостольної Марії Магдалини у м. Біла Церква. 6 квітня о 10:00 відбудеться чин погребіння спочилого пастиря.

Некролог ієромонаха Іоанна (Живаго)
Народився отець Іоанн (Живаго Іван Іванович) 12 вересня 1945 року у селі Нова Астрахань Кремінського р-ну Луганської області. Середню загальну освіту здобув у с. Михайлівка і Нова Астрахань на Луганщині. Після закінчення 11 класів ЗОШ у 1963 році поступив до Харківського гвардійського танкового училища, яке закінчив у 1966 році. Військову службу розпочав у м. Луганську, потім був переведений до м. Конотоп Сумської області. Займав посади командира взводу , роти і начальника штабу танкового батальйону.
З 1971р. до 1976р. вчився у Військовому інституті іноземних мов (заочно). Після закінчення навчання був направлений в Алжир військовим перекладачем. У 1980 р. після повернення із закордонної командировки був направлений викладачем на військову кафедру Української сільськогосподарської академії.
У 1985 році переведений в управління штабу Київського військового округу, звідки і звільнився у запас у 1990 році. Військову кар’єру закінчив у званні полковника.
Одружений і має двох синів.

31 грудня 2000 року Преосвященнішим єпископом Білоцерківським і Богуславським Серафимом (Залізницьким), (нині єпископ Шумський, вікарій Тернопільської єпархії) рукоположений у священний сан диякона, а 14 січня 2001 р. у священний сан пресвітера.

11 лютого 2001 року назначений штатним священиком Свято-Преображенського жіночого монастиря у м. Ржищеві, а також за сумісництвом доручено духовно опікуватися парафіянами у селах Балико-Щученки і Ульяників Ржищівського благочиння.

20 січня 2003р. назначений штатним священиком храму святої рівноапостольної Марії Магдалини (жіночий монастир) у м. Біла Церква.

29 грудня 2003 р. переведений до Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква, із зачисленням у штат собору.

1 серпня 2004 року, з нагоди 10-річчя відродження Білоцерківської єпархії, піднесений до сану протоієрея.

У 2005р., до свята Пасхи, удостоєний права носіння хреста з оздобами.

12 січня 2007р. зачислений у штат управління Білоцерківської єпархії і назначений на посаду завідуючого канцелярією.

У 2007р. до свята Пасхи удостоєний права носіння мітри.

У зв’язку з погіршенням здоров’я, з 2008 року зачислений за штат Білоцерківської єпархії.

10 серпня 2015 р. Преосвященим єпископом Серафимом (Залізницьким) пострижений у чернецтво з ім’ям Іоанн на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Вічна пам’ять і Царство Небесне дорогому отцю Іоанну!

Прес-служба Білоцерківської єпархії