Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Громада Катеринополя вирішила, що провокаторам з УАПЦ, які жорстоко побили священика УПЦ, не місце в селищі

7 лютого 2017 року у приміщенні Катеринопільської районної держадміністрації відбулася зустріч парафіян різних християнських конфесій з керівниками місцевої влади та правоохоронних органів, на якій обговорили інцидент з жорстоким побиттям священика УПЦ Віктора Криванича священиками УАПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії.

На даний момент потерпілий священик УПЦ настоятеля Михайло-Архангельського храму все ще знаходиться на стаціонарному лікуванні. Висловити своє обурення безчинствами провокаторів з УАПЦ прийшла не тільки вся громада парафії, а й священнослужителі та вірячи з навколишніх сіл, які встали на захисті доброго імені та пастирської репутації отця Віктора Криванича.

Начальник районного відділу поліції Валентин Гирник повідомив, що триває досудове розслідування, за фактом бійки відкрито кримінальне провадження, призначено ряд експертиз та слідчих дій.

Голова РДА Ольга Ніколенко у свою чергу запевнила, що «слідство, яке наразі триває, встановлює участь і провину кожного, хто спровокував побиття священика».

На її переконання, «це небачений випадок за всю історію Катеринопільського краю, тому ми повинні усі разом подбати про те, щоби виключити будь-яку можливість подібних інцидентів у майбутньому».

Проти неприпустимості провокацій і розпалювання ворожнечі рішуче виступили не тільки священнослужителі та віряни УПЦ, але й представники «УПЦ КП», лідери місцевих протестантських громад.

При цьому депутат обласної ради від Катеринополя Олександр Коваленко зазначив, що володіє інформацією, яка підтверджує те, що один з учасників конфлікту, Павло Добрянський, за неналежну поведінку в свій час був позбавлений права служіння в «УПЦ КП».

«Після чого він переметнувся до УАПЦ, — розповів депутат. — У Макарівському районі під Києвом, звідки його було випроваджено, здивувалися, дізнавшись, що йому дали притулок у Катеринополі. Єдина справа, чим у нас займається цей панотець, — це залякування людей. Залякування надходять і на мою адресу. Я йому сказав відверто: або хай він займається духовним життям, будує свій храм, гуртує навколо себе релігійну громаду, або іде в політику і там реалізовує свій потенціал. На моє глибоке переконання, не можна бути водночас священиком і політиком».

Варто зазначити, що у вагончику, який встановили священики УАПЦ поблизу будинку РДА, досі не було звершено жодного богослужіння.

За результатами тригодинних обговорень, відбулося голосування та відкритий збір підписів. Жителі Катеринополя одноголосно висловилися за те, щоб припинити діяльність провокаторів і видворити їх із селища.

З відповідною вимогою були направлені звернення до керівників району та селища. Окрім того жителі Катеринополя попросили керівний орган УАПЦ дати належну оцінку діям своїх пастирів та відізвати їх з міста.

За матеріалами cherkasy-orthodox.com.ua