Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. За підтримки «Правого сектору» розкольники продовжують безчинства в селі Котюжини

11 лютого 2017 року розкольники з «Київського патріархату» за підтримки радикалів з «Правого сектору» захопили храм релігійної громади Української Православної Церкви села Котюжини Збаразького району Тернопільської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Рейдерське захоплення  храму УПЦ на честь первомученика Стефана при втручанні радикалів представники «УПЦ КП» здійснили за стандартною схемою.

Ще в першій половині дня до села, буцімто для слідкування за порядком, приїхали праворадикали «Правого сектора Тернопільщини». Про свої відвідини вони написали у себе на сторінках в соціальних мережах. Далі рейдери діяли за стандартною схемою — на загальних зборах села вчинили безлад, залякуючи вірян канонічної Церкви, і вимагали позбавити їх права молитись у власній церкві, яка за законом належить їхній громаді.

При цьому, коментуючи дану подію у себе на сторінці у Фейсбук радикали, не приховували розчарування тим фактом, що значна частина села не підтримала ідею «переведення» релігійної громади УПЦ в розкол. «Шкода, що велика частина тих пенсіонерів не дослуховується до своїх дітей, які голосували за українську церкву», — поділилася своїми роздумами в соцмережах одна з активісток «Правого сектору».

Фото Фейсбук