Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. В ОБСЄ висловили серйозну занепокоєність проявами вандалізму щодо православних святинь на Одещині

Представники УПЦ та місії ОБСЄ обговорили ситуацію з пограбуванням храмів в Одеській єпархії УПЦ.

9 лютого 2017 року з ініціативи представників ОБСЄ, спеціальної моніторингової місії в Україні, в місті Білгород-Дністровському в храмі святого великомученика Іоанна Нового Сочавського відбулася зустріч благочинного храмів Білгород-Дністровського округу протоієрея Рустіка Виходцева зі спостерігачем Одеського представництва – Корниліусом Ноленом, спостерігачем – Арамом Арутюняном, асистентом відділу безпеки – Ігорем Соловйовим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням напрес-службу Одеської єпархії.

Розглядалися питання щодо міжконфесійної ситуації, яка склалася в місті та районі, зокрема – пограбувань православних храмів, які почастішали останнім часом. Священик озвучив ставлення православних парафіян до проблеми, були обговорені питання взаємодії з представниками влади та правоохоронними органами.

Представники Місії висловили серйозну занепокоєність щодо ситуації з пограбуваннями й оскверненнями православних парафій. Вислухали пропозиції та побажання з метою стабілізації обставин в регіоні. Висловили бажання всіляко допомагати і брати участь у заходах, які приведуть до миру та взаєморозуміння у суспільстві.

Нагадаємо, нещодавно було пограбовано декілька храмів Одещини, а в минулому році кілька десятків храмів Одеської єпархії також постраждали від грабежів. Жоден злочинець не був затриманий.