Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Онуфрій має дуже сильну молитву, я переконаний у цьому — митрополит Пловдивський Миколай

Повнота Болгарської Православної Церкви вбачає у Предстоятелі УПЦ пастиря, котрий у складні часи веде свою паству по дорозі віри і спасіння.

Про це сказав митрополит Пловдивський Миколай (БПЦ), повідомляєІнформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви.

«Владика Онуфрій — православний, канонічний єпископ, який у своєму житті та служінні зі страхом Божим йде по дорозі віри і спасіння. Людина, яка завжди в своїй свідомості має образ Пастироначальника Господа Іісуса Христа і вірно Йому служить. Це не тільки моя думка, це думка всієї Болгарської Православної Церкви, думка православного болгарського народу», — підкреслив митрополит Миколай.

На думку Болгарського єпископа, Блаженніший Митрополит Онуфрій не тільки своїм прикладом, але і постійною молитвою допомагає українському народові.

Блаженніший Митрополит Онуфрій

«При спогаді про Владику Онуфрія, перший образ, що виникає в моєму серці — це молитовник. Слава Богу за те, що православний український народ має такого Предстоятеля — святу людину, мирну духом і неабиякого молитовника. Митрополит Онуфрій має дуже сильну молитву. Я переконаний у цьому».

Митрополит Миколай висловив упевненість: «те, що український народ сьогодні переживає великі випробування, тільки доводить — Господь його любить».

«Не потрібно вважати, що українці залишені Богом. Посилаючи суворі випробування, Господь Бог піклується про наше вічне життя. У вас стільки святих, до яких можна звернутися, святі благодатні мощі в Києво-Печерській Лаврі… Є Божа благодать над Україною! — сказав владика. — Господь поклав Митрополиту Онуфрію важкий хрест, але я переконаний, що дасть і благодать, яка йому допоможе нести цей хрест гідно і спасительно. Ми молимося, щоб Господь обдарував вашого Предстоятеля благодатним довголіттям, силою, щоб благодать Святого Духа зміцнювала його у нелегкому служінні».

 

Фото: bg-patriarshia.bg