Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православна молодь Волині відзначила свій день спільним концертом

У День православної молоді головною подією для Волинської єпархії УПЦ став концерт з різноманітною програмою, підготовленою учасниками єпархіальних «молодіжок». Дійство тривало у луцькому Палаці учнівської молоді близько трьох годин, протягом котрих юні віруючі та їхні наставники ділились своїми спільними здобутками.

Вітальне слово, за дорученням єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, від керівництва єпархії переказали секретар протоієрей Микола Бондарук та голова прес-служби протоієрей Олег Точинський. Православ’я – це не тільки слідування канонам, а й докладання щоденних власних зусиль для спасіння себе й оточуючих, – впевнені священнослужителі УПЦ. І ці зусилля включають цікаву творчість, спортивний азарт, допомогу іншим відкрити та врятувати свою душу.

Такі концерти волинські «молодіжки» готують не вперше. Підсумки за рік, що минув, підбив представник молодіжного єпархіального відділу священик Віктор Мартинюк. Однак він, отримавши слово, зауважив, що навряд чи буде справедливим говорити про спільні досягнення самому. Відтак, до розповіді про здобутки долучились інші наставники молодіжних колективів та очільник єпархіального молодіжного відділу ієромонах Ілля (Вишневський).

Головними подіями останніх років роботи з молоддю є православний табір «Фавор», «Патріотичний зліт», православний кінофестиваль та головна подія – День православної молоді.

Про остаточне формування програми власного єпархіального фестивалю кінострічок, як вважає протоієрей Андрій Яковлюк (Ківерцівське благочиння), вже можна говорити як про факт, починаючи з минулого року. Волинська єпархія долучилась до загальноцерковного кінофестивалю кілька років тому, і за цей час добилась помітного успіху.

«Патріотичний зліт» зініціювали у Колківському благочинні – як своєрідну альтернативу більш стереотипним суспільним проявам патріотизму. Православний патріотизм – це заходи, які допомагають вивчити власну історію, повернути до загалу роль православних владик та священнослужителів у визвольних змаганнях козацької доби, прищепити молоді любов до куточків рідного краю та до земляків. Цьому заходу вже п’ять років, і саме він є зразком патріотичного православ’я.

Табір «Фавор» зі спільною участю віруючих та священнослужителів зближує їх, дарує час для спілкування, якого зазвичай бракує у повсякденному побуті та у церковному житті. Це відпочинок і наближення до природи, оздоровлення та заспокоєння у мальовничих куточках рідної Волині.

Після урочистої частини «молодіжки» отримали час для самовираження – презентацій власного творчого доробку. У програмі концерту вміло виділили час для жартівливих міні-вистав, віршів, аматорського та церковного співу, літературних творів.