Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На Волині чиновники гальмують будівництво храму громади УПЦ

Попри протидію місцевих держустанов, віруючі вдало відстоюють свої права у судових інстанціях

У с. Великий Омеляник Луцького району Волинської області місцеві чиновники чинять опір будівництву храму Свято-Миколаївської громади УПЦ. Працівники Центру надання адміністративних послуг раптом почали відмовляти у прийомі документів вірян після того, як останні вибороли в суді право на зведення храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Ієромонах Ілля (Вишневський)

Ще минулого року члени Свято-Миколаївської громади с. Великий Омеляник на чолі з настоятелем ієромонахом Іллєю (Вишневським) вибороли в суді право на будівництво власного храму. Тоді віруючі через судовий процес оскаржили незаконну заборону Державною архітектурно-будівельною інспекцією у Волинській області (ДАБІ) на зведення церковної споруди. У жовтні громада отримала повідомлення про те, що рішення Волинського адміністративного суду набуло чинності, оскільки відповідач, подавши апеляцію, не забезпечив судовий збір.

Одразу ж, отримавши законне рішення, громада намагалась відновити документацію на будівництво. Однак у Центрі надання адміністративних послуг почали гальмувати процес відновлення відповідних паперів. Співробітники цієї установи вже двічі без розгляду повернули громаді документи, до яких раніше не було жодних заперечень.

У той час, поки громада займалася корегуванням відповідних документів, представники ДАБІ, з порушенням термінів, після початку поточного року, внесли гроші на апеляцію, і Львівський апеляційний адміністративний суд прийняв справу до розгляду.