Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Антоній у свято Стрітення помолився за упокій душ воїнів-афганців

15 лютого, у свято Стрітення Господнього, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію в академічному храмі Воскресіння Христового.

Його Високопреосвященству співслужили: глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), настоятель храму протоієрей Сергій Ющик та академічне духовенство.

За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл, парафіяни храму та ветерани бойових дій в республіці Афганістан.

Після прочитання Євангельського оповідання митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Наприкінці літургії, за існуючою традицією свята, було звершено чин освячення стрітенських свічок.

Після богослужіння архієрей звершив заупокійну літню біля пам’ятника Воїнам-афганцям з нагоди 28 річниці виведення радянських військ з Афганістану.
На спільну молитву прийшли ветерани і родичі загиблих в Афганській війні. Після літії духовенство і віруючі поклали квіти до пам’ятника.

Спільно з головою Українського союзу ветеранів Афганістану Сергієм Червонопиським митрополит Антоній провів брифінг для українських засобів масової інформації, стосовно річниці виведення радянських військ з Афганістану.

kdais.kiev.ua