Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ закликав молодь «обмежувати і берегти» себе від смертельних інтернет-ігор

Молодь має усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які за допомогою соцмереж спонукають до вчинків, здатних призвести до суїциду.

 Про це заявив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

Зокрема, владика Антоній прокоментував поширення у мережі смертельної підліткової гри, відомої під назвами «Синій кит», «Розбуди мене о 4.20», і закликав уникати щонайменшої допитливості щодо них.

«Суїцидальні думки треба перемагати молитвою. Молитва – це можливість бути з Богом, Який може нас захистити від таких думок та дій. Треба берегти цнотливість, доброту, все найкраще у людській природі. У інтернеті можна натрапити на потік бруду. Себе треба обмежувати й берегти», – зауважив владика Антоній.

Також він нагадав, що підлітковий вік – час переосмислення і внутрішніх протестів.

«Це час, коли людина хоче усім щось довести, навіть Богу. Не потрібно ставати егоцентристом. Важливо не перейти межу. У молодості людина робить найвідповідальніший вибір – обирає свою дорогу у житті. Важливо не зробити вчинки, після яких немає вороття», – зазначив керуючий справами УПЦ.

Як повідомлялось у ЗМІ, наразі у соціальних мережах активно поширюється смертельна підліткова гра. За правилами «груп-смертей» учасник має виконати низку завдань, завдаючи собі травмувань і надсилати фото-звіти після їх виконання. «Куратори» відслідковують за IP-адресою учасників гри, які відмовляються грати далі, і погрожують їм. Кінцева мета гри – домогтись суїциду підлітка за допомогою психологічного тиску.