Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священики доставили у зону АТО черговий гуманітарний вантаж

З 6 по 10 лютого тривала чергова поїдка капеланів-волонтерів Вінницької єпархії УПЦ у зону АТО. Цього разу на схід вирушили троє священиків: Олексій Волков, Анатолій Кузнєцов та Василій Августінов. Поїздка відбувалася у рамках співпраці з Військово-Цивільним Співробітництвом Збройних Сил України (СІМІС), яке забезпечувало транспортну та організаційну підтримку. Метою поїздки була доставка понад 30 тон гуманітарного вантажу, зібраного духовенством і вірянами Вінницької єпархії, а також громадською організацією «Союз десантників Вінниччини», яку у поїздці представляв Сергій Буравель і окремими благодійниками і волонтерами, одна з яких, Марія Мельник з Мурованих Курилівців також була учасницею рейсу.

Головна частина допомоги була адресована мешканцям постраждалої від нещодавніх обстрілів Авдіївки. Допомогу для них вивантажили у м. Бахмуті. Це в основному крупи, макарони, олія, ковдри і теплий одяг, надані парафіянами храмів Вінниччини та Вінницьким єпархіальним управлінням. Безпосередньо до Авдіївки цю допомогу доставили представники Цивільно-Військового Співробітництва.

Ще одна частина допомоги, яка включала продукти харчування, ліки, побутову хімію, а також мішки для влаштування укріплень, була доставлена у військові частини, зокрема у 72 та 54 окрему механізовані бригади. Крім магазинних продуктів військовим була передана домашня їжа, зокрема 70 відерець вареників, зроблених працівниками і батьками дітей школи і садочку с. Михайлівки і дитсадка с. Гуменне Вінницького району, а також «вітамінні цитрусові бомби» від Антоніни Гіренко з Вінниці. Інша вінничанка Наталія Коноплич передала для військових м’ясні ковбасні вироби. Волонтерка Марія Мельник привезла «сухий борщ», а також маскувальні сітки. Військовослужбовцям з Вінниччини також були передані адресні передачі від рідних.

Медикаменти від Вінницького військово-медичного центру, священики і волонтери передали у 59 Військовий мобільний госпіталь, який знаходиться у м. Сєверодонецьку.

Маршрут вінничан пролягав через м. Часів Яр, де знаходиться дитячий будинок. Сюди священики доставили солодощі і продукти харчування, а також бойлер для підігріву води, який пообіцяли привезти під час попереднього відвідання закладу. Бойлер подарували представники мережі магазинів опалювальної техніки «Теплий дім» Валерій Христянчук та Анатолій Гаджук. «Союз десантників Вінниччини» подарував дітям засоби особистої гігієни та побутову хімію.

Такі ж подарунки були передані священиками й у госпіталь, який знаходиться у Часовому Ярі. Сюди ж передали ще один бойлер від «Теплого дому».

Під час підготовки до поїздки представники СІМІСУ повідомили про потребу у допомозі для дитячого будинку, що знаходиться у с. Парскіївці Донецької області. Священики завітали й сюди і передали закладу, у якому перебуває 159 дітей, продукти, солодощі та інші необхідні речі. У дитбудинку священики спілкувалися з керівництвом, колективом вихователів та дітьми, які прийняли гостей з Вінниччини дуже щиро і радісно.

Повернувшись додому, священики волонтери передали подяку за допомогу від мирних жителів сходу, українських військових та дітей, які знаходяться у дитячих будинках Донецької області духовенству Вінницької єпархії на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, який благословив цю поїздку, вірянам храмів Вінниччини, які збирали допомогу, усім волонтерам і благодійникам, які також долучилися до її збору, «Союзу десантників Вінниччини», для якого підготовка і участь у поїздках у зону АТО є однією з пріоритетних справ. Окрема подяка – командуванню Повітряних Сил Збройних Сил України і Цивільно-Військовому Співробітництву Збройних Сил України за транспорт і сприяння у доставці, а також Олександру Бедраку, який надав додатковий транспорт для волонтерів і частини вантажу.

Наступну поїздку на схід священики Вінницької єпархії планують здійснити на початку березня.

Прес-служба Вінницької єпархії